© BELGAIMAGE, AFP

Angèle en 2.500 andere artiesten ondertekenden reactie op steunbetuiging voor Depardieu: “Dit is in het gezicht spugen van de slachtoffers”

2.500 artiesten - onder wie de Belgische zangeres Angèle - hebben een reactie ondertekend nadat 60 beroemdheden uit de culturele sector het “lynchen” van Gérard Depardieu aan de kaak gesteld hebben.

blg
Bron: Belga

Gérard Depardieu blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Nadat begin deze week een zestigtal beroemdheden uit de culturele sector, onder wie ook Benoit Poelvoorde, het “lynchen” van de acteur aan de kaak gesteld had in een artikel in Le Figaro, werd er een tegenoffensief (“contre-tribune”) gelanceerd door het collectief ‘Cerveaux non disponibles’. Dat collectief publiceerde een tekst op de Franse nieuwssite Mediapart, die ondertussen al door 2.500 artiesten, onder meer ook de Belgische zangeres Angèle, werd ondertekend.

De acteur wordt door verschillende vrouwen aangeklaagd wegens aanranding of verkrachting, maar ontkent alle aantijgingen.

Ook de Franse president Emmanuel Macron moeide zich al in het debat: volgens hem is Depardieu het slachtoffer van “een klopjacht”.

LEES OOK. Huis van Benoît Poelvoorde beklad met slogan tegen Gérard Depardieu: “Dik varken”

Het collectief stelt nu dat het artikel in Le Figaro en de uitspraken van Macron niet alleen de slachtoffers van Depardieu in het gezicht spugen, maar alle slachtoffers van seksistisch en seksueel geweld. “Het is een sinistere en perfecte illustratie van de wereld zoals die vroeger was, die weigert om dingen te veranderen”, voegt het eraan toe.

Intussen hebben verschillende ondertekenaars van de orginele steunbrief zich al gedistantieerd, waaronder Carole Bouquet, Nadine Trintignant en Gérard Darmon. Achter het initiatief zat namelijk een vrijwel onbekende acteur, Yannis Ezziadi, columnist voor het ultraconservatieve tijdschrift Causeur én een goede vriend van Julie Depardieu, de dochter van de acteur.

LEES OOK. Gérard Depardieu reageert op steun van collega’s: “Heel moedig van hen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER