De Antwerpse politie heeft meer dan 600 stuks vuurwerk in beslag genomen.© Politie Antwerpen

Man deelt vuurwerk uit aan kleine kinderen: Antwerpse politie neemt meer dan 600 stuks in beslag

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zaterdag een man betrapt op het uitdelen van vuurwerk aan kleine kinderen in de Seefhoek. In zijn wagen werden meer dan 600 stuks vuurwerk aangetroffen.

nelo

Het wijkteam Stuivenberg merkte op zaterdag enkele jongeren op die vuurwerk afstaken op het plein aan de Schoolstraat. “De inspecteurs kregen daarop een geparkeerde wagen in zicht”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Naast de wagen stond een jonge man die vuurwerk uitdeelde aan kleine kinderen.”

De auto werd gecontroleerd, daarin trof de politie meer dan 600 stuks vuurwerk aan. “Al het vuurwerk werd in beslag genomen”, zegt Migom. De wagen stond bovendien fout geparkeerd en de bestuurder leefde de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs niet na. De nodige pv’s werden opgemaakt.

Ook op Linkeroever merkte het wijkteam vuurwerk op de in Ernest Claesstraat. “Er werden twee mannen naast een auto gecontroleerd. In de koffer trof de politie zo’n 120 stuks vuurwerk aan. Alles werd in beslag genomen en de twee mannen kregen een stevige GAS-boete”, aldus de politie.

De politie wil nogmaals benadrukken dat eigen vuurwerk afsteken of op zak hebben verboden is en heel erg gevaarlijk. “Houd het veilig vanavond en vannacht!”

© Politie Antwerpen

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer