Ga naar de inhoud

Wereldbeker veldrijden klassement

naamresultaat
1
Eli Iserbyt
338
2
Joris Nieuwenhuis
313
3
Pim Ronhaar
295
4
Lars van der Haar
293
5
Niels Vandeputte
239
6
Mathieu van der Poel
221
7
Laurens Sweeck
220
8
Toon Vandebosch
213
9
Ryan Kamp
209
10
Thibau Nys
196

Organisatie Hulst: "Dit soort toeschouwers hoort niet thuis op onze mooie wedstrijd"

 zo 31 december 2023 13:03
Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel in actie op de Vestingwerken in Hulst.

Ook de organisatoren van de Wereldbekermanche in Hulst trekken fel van leer tegen de toeschouwers die Mathieu van der Poel beschimpten en bekogelden met bier. Met een mededeling op Facebook veroordelen ze het gedrag van "enkelingen".

De laatste cross van 2023 eindigde met een valse noot. Mathieu van der Poel moest opnieuw enkele negatieve supporters trotseren en uitte zijn ongenoegen met gespuug.

 

De organisatie van de Vestingcross in Hulst reageert vandaag op Facebook.

 

"Meer dan 22.000 toeschouwers zagen hoe Nederland beide podia kleur gaf met winnaars Puck Pieterse én Mathieu van der Poel als primus", begint de mededeling.

 

"Toch zat er jammer genoeg ook een zwart randje aan deze mooie dag. Eentje dat het euforische gevoel toch wel tempert."

 

"Een paar enkelingen onder die duizenden andere - voorbeeldige - supporters vonden het nodig om niet alleen Mathieu van der Poel te beschimpen en te bekogelen met bier, ook twee persfotografen werden achteloos in het water geduwd door een stel onverlaten."

 

"Als organisatie zijn wij hierin heel duidelijk: dit soort mensen hoort niet thuis op onze Vestingcross, noch op enig ander veldritparcours of sportwedstrijd."

We zien jullie allemaal, op die uitzonderingen na, heel graag volgend jaar terug.

Volgend jaar wil de organisatie maatregelen nemen. "Wij kunnen immers niet toestaan dat de goede naam van onze wedstrijd teniet zou gedaan worden door deze individuen."

 

"Een heel fijne jaarwisseling en we zien jullie allemaal, op die uitzonderingen na, heel graag volgend jaar terug", sluit de Vestingcross in Hulst af.

Gerelateerd: