Fans van "Friends" verbijsterd dat populaire sitcom plots niet meer op Netflix staat (maar er is een achterpoortje)

Fans van "Friends" en "The Big Bang Theory" zullen de populaire serie - momenteel dan toch - niet meer kunnen bekijken op de streamingdienst Netflix. Vannacht kwam plots de melding dat de series niet meer beschikbaar zijn op de Nederlandstalige versie. Netflix kan niet bevestigen dat de series permanent weg zijn, maar wijt zulke wijzigingen aan het "ontbreken van licenties".

"How you doin'?" Wel, fans van "Friends" voelen zich waarschijnlijk wat droevig, want de serie is plots niet meer te bekijken op Netflix. Het verhaal van de zes vrienden die koffie drinken in New York is jarenlang een hit geweest voor de streamingdienst. Om middernacht kwam dan plots de melding dat de titel "niet meer beschikbaar" is "in jouw land". Opvallend: er kwam helemaal geen waarschuwing dat dat zou gebeuren.

Niet alleen "Friends", maar ook "The Big Bang Theory" lijkt niet meer beschikbaar te zijn. Netflix zelf kan niet bevestigen dat de series effectief permanent zijn verdwenen van hun platform,maar wijt zulke wijzigen aan "het ontbreken van de juiste licenties".

Deze melding kregen Netflix-kijkers plots te zien.

Of dat te maken heeft met de komst van de concurrent HBO Max, is niet duidelijk. In oktober kondigde Warner Bros. Discovery dat nog aan. Dat mediabedrijf heeft de rechten voor "Friends" en "The Big Bang Theory" al langer in handen, waardoor de serie al een tijdje niet meer te zien is op Netflix in onder meer de Verenigde Staten. 

Ook in Duitsland zijn beide series verdwenen én ook daar zal HBO Max zijn diensten vanaf volgend jaar beschikbaar maken.

Vorig jaar was er al ongerustheid bij "Friends"-fans in Vlaanderen toen er plots de melding kwam dat de sitcom zou verdwijnen, maar omdat HBO Max toen nog niet in ons land beschikbaar was, werd Netflix gespaard. Daar lijkt nu een einde aan te komen.

Er is een achterpoortje

Wie toch nog wil weten of Ross en Rachel een koppel worden (en blijven), kan nog gebruik maken van een achterpoortje. Zo kan je in de instellingen van jouw Netflix-profiel de taal wijzigen naar bijvoorbeeld Engels. Eenmaal aangepast, blijkt het toch mogelijk om zowel "Friends" als "The Big Bang Theory" te bekijken. Weliswaar met enkel Engelse of Franse ondertiteling.

Meest gelezen