© Tom Drossaert

Afscheidnemende Zdenek Stybar maakt alsnog een nieuwe start en richt eigen team op

Zdenek Stybar is in 2024 toe aan zijn laatste maanden als profwielrenner, maar toch is er ook een nieuwe start te melden. De 38-jarige Tsjech kondigt op oudjaar namelijk aan dat hij een eenmansploeg zal runnen: Stybar Team.

Jens Heylen

Begin februari 2024 houdt Stybar het voor bekeken als profwielrenner. Maar de immer sympathieke Tsjech verlaat de wielerwereld niet zomaar. Zondag kondigde hij aan dat hij vanaf maandag 1 januari zal optreden als renner van Stybar Team, zijn eigen eenmansploeg.

Fans kunnen hem dus voor het eerst tijdens de GP Sven Nys in Baal aan het werk zien in zijn nieuwe plunje. Bovendien slaat Stybar opnieuw de handen in elkaar met fietsmerk Ridley.

Op het WK veldrijden in Tabor - dat het eerste weekend van februari plaatsvindt in zijn thuisland Tsjechië - zal Stybar officieel afscheid nemen van de wielersport die hem in zijn rijkgevulde carrière van meer dan 15 jaar zoveel heeft gegeven. Hij mag zich drievoudig wereldkampioen in het veld noemen, op de weg was hij onder meer in 2015 de beste in de Strade Bianche en in 2019 in de Omloop het Nieuwsblad.

© Tom Drossaert

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer