Pearl Jam op Rock Werchter 2022.© Geert Van de Velde

Pearl Jam stoot Fleetwood Mac na twee jaar van de troon in ‘De tijdloze’, mooi eerbetoon aan Sinéad O’Connor

Eddie Vedder en zijn kornuiten staan opnieuw op één in ‘De tijdloze countdown’ van Studio Brussel. Met Black van Pearl Jam nemen ze de allereerste positie weer over van Fleetwood Mac, dat met ‘The chain’ de tweede plaats veroverde.

De nummers in de top drie zijn helemaal dezelfde als die van vorig jaar, maar enkel Pink Floyd behoudt me hun Wish you were here de derde plaats. Fleetwood Mac en Pearl Jam wisselen na twee jaar opnieuw van plaats. The chain schuift naar de tweede plek, Black verovert de eerste plaats.

LEES OOK. Will Tura op één in ‘Top 2000’ van Radio2, Queen en ABBA populairste artiesten in lijst

Opvallend in deze Tijdeloze-lijst was vooral het eerbetoon voor Sinéad O’Connor. Voor het eerst in haar carrière komt ze de top vijf binnen. Ze doet dat met het wonderschone Troy. De Ierse muzieklegende stierf in juli onverwachts in Londen, een jaar nadat ze zelf afscheid moest nemen van haar jongste zoon Shane. Het is van Luc De Vos geleden dat een overleden artiest zo vaak geëerd werd door de stemmers. Ze staat zes keer in de lijst, tegenover vier keer vorig jaar. Haar andere superhit Nothing compares 2U stond op 288. Troy staat al 35 jaar onafgebroken in de lijst, maar nooit eerder zo hoog.

Queen sluit de top vijf met – hoe kan het ook anders – Bohemian rhapsody.

Top 5 van ‘De tijdloze’

  1. Pearl Jam - Black
  2. Fleetwood Mac - The chain
  3. Pink Floyd - Wish you were here
  4. Sinéad O’Connor - Troy
  5. Queen - Bohemian rhapsody

 (eadp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER