Bryan en Yannick Mardulier voor Den Uil. Ze hopen de zaak nieuw leven in te blazen.© Patrick De Roo

Broers starten crowdfunding om taverne Den Uil over te nemen: “Dit moet terug een familiezaak worden”

Wilrijk -

In Wilrijk staat taverne Den Uil al eventjes leeg. De twee broers Yannick (28) en Bryan (22) Mardulier willen daar verandering in brengen. Daarom starten ze samen een crowdfunding. Ze willen genoeg fondsen te verzamelen om de bekende zaak te heropenen.

Jan Bartosik

Zowat iedereen in Wilrijk kent Den Uil. De brasserie sloot in september de deuren en staat sindsdien over te nemen. Het is VH Auctions uit Zele dat op zoek is naar een overnemer. Voor de zaak én voor de vissen.

“De vissen moeten blijven”, vindt Yannick Mardulier. Samen met broer Bryan wil hij de zaak nieuw leven inblazen. “We willen van Den Uil opnieuw een familiezaak maken, net zoals vroeger. Wist je dat de goede klanten een verjaardagskaartje kregen en een gratis pannenkoek? Wel, zoiets moet het opnieuw worden. Een plek voor de mensen uit de buurt, waar iedereen zich thuis voelt.”

Yannick werkt momenteel als kok. Dat deed hij vroeger trouwens ook al in Den Uil. “Ik heb er zeven jaar gewerkt”, vertelt hij. “Het is de bedoeling dat ik opnieuw in de keuken zal staan. Mijn broer kan zich dan met de administratie bezighouden. Voor de zaal zullen we iemand in dienst moeten nemen.”

Bod gedaan

Om die droom waar te maken, is het tweetal met een crowdfunding gestart. Ze willen genoeg geld ophalen om de inboedel over te nemen - de vissen incluis. “Er was een investeerder, maar die heeft zich teruggetrokken”, vertelt Yannick. “We zijn ook in gesprek met de bank om een lening te krijgen. Het zou heel mooi zijn als de buurt mee helpt door onze crowdfunding te steunen. We hebben ook al gesproken met de eigenaar van het gebouw. We weten dus hoeveel huur we iedere maand zullen moeten ophoesten. Zodra we weten dat we de zaak kunnen overnemen, willen we tekenen. De curator heeft al een bod met opschortende voorwaarden van ons ontvangen. Hopelijk geraken we aan de nodige centen. Den Uil heeft al te lang leeggestaan.”

De broers kwamen vroeger ook al vaak in de zaak. “Ik heb er gewerkt, maar kwam er ook graag eten”, vertelt Yannick. “Den Uil is echt zaak die leeft van de mensen uit de wijk, een echte familietaverne. Mijn plusmoeder zei me onlangs: “je zou gek zijn moest je het niet proberen”. En voila, dat gaan we dan ook doen.”

Je kan de crowdfunding van Yannick en Bryan via deze link bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER