© if

Jaar was pas begonnen of daar was Luca al: “Niet verwacht dat hij pas in 2024 zou komen”

Izegem -

In de Sint-Jozefskliniek in Izegem werd twee minuten na middernacht de eerste West-Vlaamse baby van het nieuwe jaar geboren. Bjarne Noyez en Chloë Verfaillie uit Izegem werden er de trotse ouders van Luca. “We hadden niet verwacht dat hij pas in 2024 zou geboren worden.”

Bert Feys

In onze provincie was het niet lang wachten op de eerste nieuwjaarsbaby. In de Sint-Jozefskliniek in Izegem werd Luca Noyez geboren om twee minuten na middernacht.

“Ons kindje was uitgerekend voor 31 december. Grote plannen op oudejaar hadden we dan ook niet gemaakt. We zouden naar de grootouders van Bjarne (21) gaan om te vieren”, zegt mama Chloë (23).

Het koppel zou die plannen moeten annuleren, zo besliste Luca. Lange tijd zag het er naar uit dat de uitgerekende datum ook de juiste zou zijn. “De weeën startten al in de nacht van zaterdag op zondag. Na een controle ging ik op zondagmiddag de kraamkliniek binnen.”

Kleine Luca liet echter nog even op zich wachten. “Het was best nog een lastige bevalling. Met de tijd waren we niet bezig. Uiteindelijk merkten we dat Luca om twee na twaalf, net in het nieuwe jaar, geboren werd.”

Het koppel had geen rekening gehouden met een nieuwjaarskindje. “Niemand had het verwacht. We vinden dit wel speciaal, al is het ook wel een beetje jammer dat de verjaardag van Luca telkens zal samenvallen met de festiviteiten rond Nieuwjaar. Voor ons zal zijn verjaardag wel altijd het belangrijkste zijn op 1 januari.”

Luca Noyez woog bij de geboren 3,155 kilogram en meet 49 centimeter. Hij is de kleine broer van Billy-Rose (2).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer