© tdk

Man (27) wil A12 oversteken maar wordt gegrepen door auto: slachtoffer op slag dood

Willebroek -

Op de A12 ter hoogte van dancing Carré in Willebroek is maandagochtend rond 8.00 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een feestganger liep de snelweg over en is aangereden. Hij stierf ter plaatse.

Theo Derkinderen

Een 27-jarige man is maandagochtend om het leven gekomen toen hij dancing Carré in Willebroek verliet en te voet de A12 wou oversteken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren wordt volop onderzocht.

“Kort voor 08.00 uur ‘s ochtends heeft de twintiger de dancing verlaten en is dan naar de A12 gestapt. Die wou hij te voet oversteken maar is gegrepen door een wagen die richting Antwerpen reed. De bestuurder van de auto heeft nog geprobeerd om een aanrijding te vermijden, maar heeft het slachtoffer toch geraakt”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket.

Het slachtoffer zou eerst wel op de middenberm zijn geraakt, maar zou dan zijn teruggekeerd richting parking. Op het baanvak richting Antwerpen werd hij aangereden en kwam op de motorkap en tegen de voorruit van de auto terecht. De man werd weggeslingerd. Een medisch urgentieteam kwam nog ter plaatse maar alle hulp kwam voor de 27-jarige man te laat. Het zou gaan om een man uit het Oost-Vlaamse Herdersem. Waarom hij zich te voet op de A12 bevond is voorlopig nog onduidelijk. “Dat wordt alleszins verder onderzocht”, aldus nog Claessens.

Om vanop de parking van de Carré op de eigenlijke A12 te geraken moet je over een gracht springen. Andere optie is om naar de uitrit van de parking te gaan, maar de aanrijding gebeurde verschillende meters voor die uitrit.

Een verkeersdeskundige en het fotogrammetrieteam van de Antwerpse federale politie kwamen ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. Tijdens de vaststellingen was er slechts één rijstrook beschikbaar richting Antwerpen. Door het vroege uur leverde dat geen problemen op.

De twee inzittenden van de wagen waren in shock en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen