Vrienden en familie rouwen om verongelukte Maik (20): “Hij had mooie vooruitzichten”

Familie en vrienden rouwen om Maik Allard, die zondag verongelukte na een zwaar verkeersongeval in Geluwe. “Hij was veel te jong en had mooie vooruitzichten.”

Thijs Pattyn

LEES OOK: Dodelijk ongeval in Wervik

Maik Allard (20) overleed zondagavond nadat hij met zijn auto tegen een boom beland was aan de Wervikstraat in Geluwe, in de buurt van zijn woonplaats. Zijn ouders omschrijven hem als “een ingetogen gezonde zoon met mooie vooruitzichten voor ogen.”

Louis Vanryckeghem uit Geluwe, één van Maiks vrienden, reageert aangeslagen. “Hij was veel te jong”, vertelt hij. “Maik was een heel goede vriend, die er altijd stond voor mij. We gingen samen naar hardcore beatdown shows tot in Mol en Hasselt. Hij nam mensen zonder vervoer mee in zijn wagen, ook al kwamen die van Brussel of verder.”

Controle verloren

“Maik was een stil persoon en zat op mijn vroegere school, maar we raakten pas een viertal jaar geleden echt bevriend nadat we elkaar hadden ontmoet tijdens een show”, gaat Louis verder. “Later gingen we samen fitnessen in Menen. Ik mis hem nu al. Vooral de leuke momenten, zoals samen in de auto of toen Maik een tatoeage op zijn voorarm liet zetten, zullen me altijd bijblijven.”

Het parket stelde een deskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “De expert wijst op de erg hoge snelheid waarmee de bestuurder zou hebben gereden”, klinkt het. “Er zijn geen aanwijzingen dat er andere voertuigen betrokken waren. Het slachtoffer is wellicht na controleverlies door de hoge snelheid tegen een boom gereden.”

Afscheid

Er wordt afscheid genomen rond de urne in de Sint-Dionysiuskerk in Geluwe op zaterdag 13 mei om 9.30 uur. Begroeting in de kerk is mogelijk om 9.10 uur.

Condoleren kan via

www.begrafenissenbilliet.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen