GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Moelingen krijgt weide langs Berwijn waar dorpsbewoners en toeristen elkaar kunnen ontmoeten

Voeren
Meerderheid: Voerbelangen(9)Oppositie: R.A.L.(5), Onafhankelijk(1)

Burgerinitiatieven: De gemeente wil burgers stimuleren om met eigen projecten de leefbaarheid in de dorpen te versterken. Door ‘burgerbudgetten’ te voorzien, zijn projecten makkelijker te realiseren. Hiervoor werd tijdens de laatste gemeenteraad van het jaar een reglement goedgekeurd. Het eerste project staat al in de steigers: in Moelingen wordt een weide langs de Berwijn ingericht als dorpsweide waar ontmoeting met dorpsbewoners en toeristen centraal staat.

Extra budget voor werken in Teuven: Door een samenloop van onvoorziene omstandigheden en het slechte weer van de afgelopen maanden, zijn de kosten van de werken aan herinrichting van openbaar domein in Teuven hoger dan geraamd. De gemeenteraad stemt in met een verhoging van het budget. Schepen Yolanda Daems legt uit dat het studiebureau in gebreke is gebleven en heeft een expert aangesteld om zaken die niet volgens plan zijn uitgevoerd in beeld te brengen.

Investeren in bewegen: Tijdens de vergadering werd de inspiratienota van Eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg goedgekeurd. Gezien het succes van het bewegingspark in ’s Gravenvoeren, wil de gemeente verder ondersteunen om bewegen op laagdrempelige wijze aan te moedigen en om deel te nemen aan preventief onderzoek naar kanker en diabetes .

Tweede zoutstrooier: De recent aangekochte zoutstrooier wordt succesvol ingezet voor de gladheidsbestrijding. Voor deelgemeenten Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal werd nog gebruik gemaakt van een oude zoutstrooier, maar deze toont zodanige gebreken met een groot risico op uitval. De kosten voor herstel zouden te hoog oplopen, waardoor beslist werd de zoutstrooier die voor 2024 voorzien werd reeds aan te kopen.

KMO-zone : In 2023 is er hard gewerkt om de nutsvoorzieningen en wegen van de eerste KMO-zone van Voeren aan te leggen. De percelen worden in 2024 te koop aangeboden aan Voerense ondernemers. De gemeenteraad stelde de verkoopprijs en verkoopsvoorwaarden vast. (jpd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer