Zes weken na brand alweer open: “We gaan onze droom niet opgeven door een tegenslag”

© ddj

Een zestal weken nadat een zware brand eethuis Mint had gedwongen om de deuren te sluiten, gaat de zaak opnieuw open. De eigenaars werkten keihard om hun levensdroom opnieuw op te bouwen. “Het voelt als een tweede opening”, klinkt het.

Tim Lescrauwaet

Eethuis Mint in Jabbeke gaat weer open. Anderhalve maand nadat een felle brand heel wat schade had aangericht, schieten Mike en Stefanie de deuren weer in actie. “We hebben geen seconde aan stoppen gedacht”, klinkt het. “Maar we hebben wel al onze energie en moed bij elkaar moeten rapen om alles zo snel mogelijk opnieuw in orde te brengen. We hopen dat de mensen ons nog niet vergeten zijn. Maar daar ziet het alleszins niet naar uit.”

LEES OOK: Zware brand in eethuis: gasten geëvacueerd

Meer dan een maand lang stonden Mike Van Tuyckom (32) en Stephanie Van Severen (29) als bouwvakkers in hun eethuis langs de Gistelsesteenweg in Jabbeke. Maar vanaf vrijdag mag zij er weer achter de potten in haar keuken en hij tussen de klanten in de zaal staan. “We hebben er onnoemelijk veel zin in”, zegt Mike. “Het voelt een beetje aan alsof we voor de tweede keer open gaan. De gezonde zenuwen zijn alleszins aanwezig. We hebben hier de laatste weken geholpen waar we konden, maar nu kunnen we eindelijk weer doen wat we graag doen.”

Het eethuis was nochtans pas een jaar open op het moment van de brand. Maar in geen tijd werd de onderneming van het koppel bekend en populair in de streek. De zaken gingen dan ook goed, tot een brand op zondagavond 26 maart heel wat opschudding veroorzaakte. Die was ontstaan in de afvalcontainer, met hevige vlammen en een zware rookontwikkeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen