© rr

Opnieuw drama bij Kempens familiebedrijf: werknemer (44) uit Rijkevorsel komt om

Bij een tragisch arbeidsongeval is maandag bij Hermans Heftrucks in Rijkevorsel een 44-jarige werknemer uit Rijkevorsel om het leven gekomen. Het is de tweede keer in korte tijd dat het familiebedrijf door het noodlot wordt getroffen.

bvdl

Op het terrein van Herman Heftrucks op de Beersebaan in Rijkevorsel gebeurde maandag omstreeks 15u een dramatisch arbeidsongeval. Bij het verwijderen van een zogenoemde mast, of stalen arm, van een heftruck door twee werknemers van het bedrijf is er iets fout gegaan. Voor een van de twee arbeiders, Steven ‘Stief’ Verschueren uit Rijkevorsel, liep het ongeval fataal af.

“De mast van de heftruck is plots teruggeslagen waardoor het slachtoffer gekneld raakte tussen de stalen arm en de bestuurderscabine”, zegt Els Delafaille, woordvoerster van de lokale politie Noorderkempen. “Voor het slachtoffer kon helaas geen hulp meer baten. Hij is ter plaatse overleden. Zijn collega die erbij was, bleef ongedeerd.”

Hoe het ongeval juist is kunnen gebeuren, moet nog verder worden onderzocht. Het onderzoek is in handen van de politie en de arbeidsauditeur.

Opnieuw familielid overleden

Het overlijden van Stief Verschueren is al de tweede zware klap voor het familiebedrijf in een maand tijd. Op 6 april van dit jaar kwam Roel Mertens, ook al een mecanicien bij Hermans Heftrucks in Rijkevorsel, om het leven in Tenerife. Tijdens een fietstocht kwam hij tijdens een afdaling ten val en is hij overleden.

Roel Mertens werkte in het bedrijf van zijn schoonvader, die tevens de nonkel is van de maandag overleden Stief Verschueren.

Het bedrijf, dat al meer dan vijftig jaar bestaat, sloot maandag voor de rest van de dag de deuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER