© Jos Lacroix

Gingelom forever

Ons hart klopt voortaan wat harder voor het gemeentebestuur van Gingelom, waarvan bekend raakte dat men verkeersboetes aan personeelsleden terugbetaalt. Drie bekeuringen van 50 euro gaan voor de schuldigen op die manier de prullenmand in. Emotioneel gaan we helemaal mee ten voordele van dit bestuur.

Rest de vraag: is er nog werk te vinden bij deze rooskleurige gemeente, voor hen die delen in ons enthousiasme? Jazeker! Het OCMW van Gingelom heeft een vacature voor kinderverzorgster (M/V). Mocht het jullie aantrekkelijk lijken om tijdens je carrière drie keer ongestraft het gaspedaal iets te hard in te drukken op de Steenweg in Jeuk: de job levert een contract op van onbepaalde duur aan een salaris van 17.784 euro tot 20.868 euro. Per jaar of per maand? Dat moeten we voor u nog even checken. De functie omschrijft dat je instaat voor de opvang, verzorging en begeleiding van baby’s in kinderdagverblijf Minimax, conform de richtlijnen van Kind en Gezin. Wij denken dat Surlet de Chokier zich tevreden kan omdraaien in zijn graf. Zo zal hij het altijd al gewild hebben. U kent hem niet? Hij was niemand minder dan de eerste regent van België, in feite het eerste staatshoofd van het nieuwe land. Hij cumuleerde deze niet te onderschatten taak met het burgemeesterschap van… Gingelom. Van 1824 tot 1839 bestuurde hij de gemeente in combinatie met de leiding van het land. Faut le faire! Dat heeft niemand hem sinds die datum nagedaan. Wouter Beke, Patrick Dewael, Frieda Brepoels en Peter Vanvelthoven worden bij deze op een serieuze achterstand gefietst. In die tijd was de gemeente vast en zeker nog niet op zoek naar kinderverzorgsters en al helemaal niet M/V.

Maar de beslissing om drie bekeuringen voor eigen rekening te nemen, kan niet alleen door het huidige bestuur genomen zijn. Surlet leefde tot aan zijn dood als vrijgezel teruggetrokken in zijn kasteel. Daar moet hij die maatregel bedacht hebben. Hoe krijg ik hier bezoek? Drie processen kwijtschelden! Boeketje bloemen vanwege het gemeentepersoneel zou op zijn plaats zijn.

STADION

Racing Genk verricht momenteel studiewerk om een nieuw stadion te realiseren. Wellicht in Genk. Mogelijk ook in een andere gemeente, zeker in Limburg, maar niet richting Haspengouw, zo liet CEO Patrick Janssens weten. Zijn bij deze definitief uitgesloten: de brouwerij van Alken, de stroopstokerij van Borgloon en de fruitplantage van Bèrke Bamps in Zepperen. Wel liggen er kansen naar West-Limburg toe. Gaan ze in Lummen spelen? De burgemeester daar is arbiter. Zou een spectaculaire en nooit geziene vorm van competitievervalsing zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer