© EPA-EFE

Terugkeer van een legende? “Marc Wilmots wordt sportief directeur bij Schalke 04”

Er zijn bewegingen op til bij Schalke 04, de Duitse traditieclub waar Karel Geraerts (ex-Union) sinds dit seizoen hoofdcoach is. Op nieuwjaarsdag kwam naar buiten dat Peter Knäbel niet langer de functie van sportief directeur zal behartigen.

Jens Heylen
Bron: BILD

Dat Knäbel Schalke zou verlaten, werd eerder al wereldkundig gemaakt. Normaliter was zijn vertrek pas op het einde van dit seizoen voorzien, maar maandag meldden ‘Die Köningsblauen’ dat er in onderling overleg besloten is om de functie van sportief directeur nu al over te hevelen aan iemand anders. Volgens het Duitse BILD is clublegende Marc Wilmots kandidaat nummer één om de taken van Knäbel over te nemen. Naar verluidt vliegt Wilmots deze week naar het trainingskamp van Schalke, dat in Portugal op winterstage is.

Wilmots staat in Gelsenkirchen bekend als een levende legende. In 1997 boekte hij er z’n grootste succes met eindwinst in de UEFA Cup, de huidige Europa League. In 2002 won onze 54-jarige landgenoot er ook de Duitse Pokal.

Tussen 26 maart en 30 juni 2003 stond Wilmots als interim-trainer acht matchen aan het roer van Schalke 04. Eerder trainde hij ook de Belgische, Ivoriaanse en Iraanse nationale ploeg. In februari vorig jaar werd Wilmots nog ontslagen als coach van het Marokkaanse Raja Casablanca.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal