Het aantal meldingen van skytracers bij het Belgisch UFO Meldpunt ging het voorbije jaar omhoog. /  Frederick Delaere  van het Belgisch UFO Meldpunt.
Volledig scherm
Het aantal meldingen van skytracers bij het Belgisch UFO Meldpunt ging het voorbije jaar omhoog. / Frederick Delaere van het Belgisch UFO Meldpunt. © Jan Van Lindt / JCR

U zag ze vorig jaar weer iéts meer vliegen, Belgisch UFO Meldpunt kreeg 223 meldingen binnen: “Dé video van het jaar was er eentje uit Wetteren”

Het voorbije jaar ontving het Belgisch UFO Meldpunt 223 meldingen. Dat is een kleine stijging in vergelijking met 2022, toen 217 waarnemingen het meldpunt bereikten. Bij hun Franstalige tegenhanger COBEPS (Comité Belge pour l’Etude des Phénomènes Spatiaux) werden 48 waarnemingen gerapporteerd.

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. West-Vlaamse troubadours kleuren 22e Knusse Avond

    West-Vlaam­se trouba­dours kleuren 22e Knusse Avond

    De Knusse Avond van Tassche Theatert is op zaterdag 4 en zondag 5 mei aan de 22e editie toe. De organisatie kiest dit jaar resoluut voor muziek en West-Vlaams want er zijn heel wat West-Vlamingen die muziek maken in ons eigen sappige dialect. In OC De Tassche langs de Roeselaarsestraat treden op beide dagen, op zaterdag om 20 uur en op zondag om 17 uur, Katrien Verfaillie en Kobe Sercu op. Verfaillie kan je onder meer kennen van haar coronahit “Kunnik nemi na joen komn”. Servu zal liedjes van zijn plaats “Kom bluf gerust” brengen, net zoals een voorsmaakje van zijn komende CD “Nie van mie’. En ja, ook zijn broer Benjamin Sercu komt mee. Kaarten voor beide avonden zijn te verkrijgen via 0476/30.63.24 of via bartclaeys66@gmail.com. In voorverkoop tel je 10 euro neer, aan de deur 12 euro.
    Ardooie