Als Donald Trump de verkiezingen wint, wordt hij nog gevaarlijker dan vorige keer, zegt VTM NIEUWS-correspondente Romina Van Camp.
Volledig scherm
PREMIUM
Als Donald Trump de verkiezingen wint, wordt hij nog gevaarlijker dan vorige keer, zegt VTM NIEUWS-correspondente Romina Van Camp. © REUTERS / Jan De Meuleneir / Photo News

Waarom Trump nog gevaarlijker wordt als hij de verkiezingen wint: “Alle mensen die hem nog wat in bedwang hielden, zijn verdwenen”

Wordt 2024 weer het jaar van Donald Trump? Over elf maanden kiezen de Amerikanen hun volgende staatshoofd. Een stemming met belang voor heel de planeet. VTM NIEUWS-correspondente Romina Van Camp en Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven) leggen uit waarom de VS alleen tot rust kunnen komen na een zege van de Republikeinen. En waarom Europa sowieso niet meer op de VS moet rekenen.

106 reacties

  • Frank Vandevoorde

    3 maanden geleden
    Een oorlog beëindigen doe je niet door een democratisch land kado te doen aan een dictatuur. Dat is geen heldendaad, gewoon lafheid.
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 maanden geleden
    Dank u Joke Kay voor de toelichting.
  • Dominique Jacquet

    4 maanden geleden
    De enige geschikte kandidaat om de wereldwijde chaos veoorzaakt door Biden op te lossen is Trump.
  • Marianne wauman

    4 maanden geleden
    Allemaal goed en wel, maar iedereen heeft iedereen nodig. Maar Trump beschouw ik als gevaarlijk voor de wereld.
  • Wim Moras

    4 maanden geleden
    Aan onze Trump liefhebbers: ‘ Op 3 januari 2020 werd Soleimani gedood door een Amerikaanse droneaanval nabij de luchthaven van Bagdad. De toenmalige Amerikaanse president Donald Trump, die opdracht gaf tot de moord, beschreef Soleimani als "de nummer één terrorist in de wereld". Zijn dood leidde tot toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran, met gevolgen voor de stabiliteit in het Midden-Oosten.’ Tot zover deze vredelievende man. Onthou of lees niet enkel wat je wenst te zien.