Ga naar de inhoud

Vrije val van 6e naar 20e plek kost Wayne Rooney na amper 13 weken al de kop bij Birmingham City

 di 2 januari 2024 12:34
Wayne Rooney stond amper 15 matchen aan de zijlijn.

Na iets minder dan drie maanden is Wayne Rooney al bedankt voor bewezen diensten bij de Engelse tweedeklasser Birmingham City. De voormalige Engelse international stond amper 15 matchen aan het roer.

Wayne Rooney tekende in oktober nog een contract voor 3,5 seizoenen in Birmingham, maar zijn verblijf duurde er veel korter. Na amper 13 weken volgde al zijn ontslag.

 

De resultaten waren dan ook teleurstellend: in 15 matchen volgden amper 2 zeges. Zo zakte Birmingham onder leiding van Rooney van de 6e naar de 20e plek, amper twee plaatsen boven de degradatiezone.

 

Rooney stapte eerder zelf op bij Derby County en DC United, de club van Christian Benteke. Het is nu de eerste keer in zijn trainersloopbaan dat hij ontslagen wordt.

 

"In het voetbal tellen de resultaten en ik geef toe dat die niet op het niveau waren dat ik zelf wou. Tijd is evenwel het meest kostbare goed voor een trainer en ik denk niet dat 13 weken volstaan om de nodige veranderingen teweeg te brengen", schrijft Rooney op sociale media.

 

De ex-spits van onder meer Manchester United zal zich nu niet meteen op een nieuw avontuur storten. "Ik ben al sinds mijn 16e actief in het voetbal, als speler en als manager. Ik plan nu wat tijd met de familie om me voor te bereiden op mijn volgende avontuur."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: