Politie, brandweer en ambulanciers getuigen over hun oudejaarsnacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie, brandweer en ambulanciers getuigen over hun oudejaarsnacht. © RV / Carmen Schelkens

Politie, brandweer en hulpverleners over hun oudejaarsnacht: “Weg met die straffeloosheid, het is tijd voor de ijzeren vuist”

Terwijl in de Vlaamse woonkamers de champagneflessen ontkurkt werden, riskeerden talloze mensen bekogeld, beschoten of gewond te raken door vuurwerk. Want ook op oudejaarsavond schoten zij in actie wanneer het ergens foutliep, wanneer iemand hulp nodig had of er gevaar om de hoek loerde. Dit was de oudejaarsnacht van 2023 door de ogen van politieagenten, brandweerlui en hulpverleners. “Jongeren met bivakmutsen stonden ons op te wachten.”

52 reacties

  • Koen De Meersman

    4 maanden geleden
    en dan zijn politiekers verbaasd dat er op rechtse partijen gestemd wordt..
  • Nico de Haan

    4 maanden geleden
    En de politiekers vinden het "onverantwoord".
  • Wendy Bergen

    4 maanden geleden
    Groot gelijk. Al bevolking moeten wij achter deze helden staan en onze stem laten horen aan de regering zodanig dit eens en voor altijd aangepakt wordt.
  • Paul Van fraeyenhove

    4 maanden geleden
    We hebben het al te lang afgedaan als wat kwajongensstreken, nu keihard gaan ingrijpen en een streng beleid voeren zal alleen maar polariseren.
  • Swa Wuyts

    4 maanden geleden
    Veel van deze gezinnen hebben het hoofdstuk vermenigvuldigen gelezen, maar het hoofdstuk opvoeden niet gevonden. Daarnaast is dit enerzijds het resultaat van het pamper beleid van sommige politieke partijen, uit hoofde van het is hun kiespubliek, en anderzijds de milde straffen. Aangezien zij wel vanaf 16j mogen stemmen voor de EU, zouden zij ook als volwassenen moeten berecht worden. Voor de minderjarigen zouden de ouders moeten verantwoordelijk gesteld worden en dit in alle domeinen.