Maarten Bosmans.© IF

Acteur Maarten Bosmans na voetamputatie: “Ik rekende al uit hoeveel mijn vrouw zou overhouden wanneer ik er niet meer ben”

Acteur Maarten Bosmans verloor een stuk voet en vreesde dat er nog veel erger zou gebeuren. “Ik rekende al uit hoeveel mijn vrouw zou overhouden wanneer ik er niet meer ben” zegt hij.

POM

In juni raakte acteur Maarten Bosmans (46) geïnfecteerd aan de linkervoet, toen hij zijn vrouw Zuzana (43) en de kinderen bezocht in Tsjechië. Toen duidelijk werd dat hij een teen dreigde te verliezen, is hij naar België overgebracht. Hier stelden dokters vast dat het om een trombose ging, die de bloedtoevoer naar zijn tenen afsneed. Maarten raakte uiteindelijk zijn halve voet kwijt.

In het weekblad Dag Allemaal vertelt Maarten Bosmans deze week dat hij het op een bepaald moment allemaal nog veel erger had verwacht: “Vlak na de operatie heb ik tot grote ergernis van mijn vrouw tot op de euro uitgerekend wat zij zou overhouden als ik er niet meer zou zijn. Zij was toen écht boos!”

LEES OOK. Maarten Bosmans schittert weer op de planken, maar blijft (tijdelijk) aan rolstoel gekluisterd: “Ik voel mij echt beperkt”

Het koppel woont slechts de helft van de tijd samen in Tsjechië, het thuisland van Zuzana. Wonen daar ook: Zuzana’s zoon Tomas en hun twee gemeenschappelijke kinderen Rozalie (8) en Jonas (6). Maarten Bosmans heeft uit een eerste huwelijk nog een dochter Amelie. “ Zuzana heeft het er soms moeilijk mee dat we niet permanent samenwonen” zegt Maarten Bosmans, “maar wat mijn kinderen in Tsjechië hebben, kan ik hen hier niet bieden. Een mooi, vrijstaand huis met een grote tuin in het groen.”

Over het moeilijkste aan apart wonen zegt Zuzana: “Dat alles dan op mij terechtkomt. Zeker in de winter, wanneer ik het huis met kolen moet verwarmen. En dan moet ik nog eten maken, de kinderen helpen met hun huiswerk, ik heb mijn eigen job.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER