© AFP

Negen Syrische soldaten en militieleden gedood bij aanval van IS

Bij een aanval van de jihadistische terreurgroep IS (Islamitische Staat) op een legerpost, zijn negen Syrische soldaten en militieleden om het leven gekomen. Dat is dinsdag meegedeeld door het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten, een organisatie die vanuit het Verenigd Koninkrijk de burgeroorlog in Syrië monitort.

Bron: BELGA

De terroristische organisatie voerde maandagavond in landelijk gebied in het westen van de provincie Deir ez-Zor, aan de grens met Irak, een verrassingsaanval uit op de posities van de regeringstroepen. Er ontstond een vuurgevecht, dat tot dinsdagmorgen bleef duren. “Daarbij zijn negen doden en meer dan twintig gewonden gevallen”, meldt het observatorium, dat in Syrië over een uitgebreid netwerk van bronnen beschikt.

De IS-leden hebben een militair voertuig buitgemaakt en hebben zich vervolgens teruggetrokken uit het gebied, meldt dezelfde bron. Er zouden ook drie legervoertuigen vernietigd zijn.

Islamitische Staat heeft de aanvallen tegen de troepen van het Syrische regime opnieuw opgevoerd. De terroristische organisatie had zich na het verlies van haar grondgebied in 2019 teruggetrokken in woestijngebied.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer