De verhakkelde wagen kwam op de oprit van een woning tot stilstand.© rr

Chauffeur verliest controle over nagelnieuwe auto en gaat overkop: boom, twee geparkeerde wagens en omheining vernield

Bonheiden -

Op de Putsesteenweg in Bonheiden is er dinsdagnamiddag een enorme ravage aangericht bij een verkeersongeval. Een auto smakte er tegen twee geparkeerde wagens, een boom en een omheining. Het voertuig - een nieuwe elektrische BMW - kwam op zijn dak tot stilstand.

Theo Derkinderen

Het zware verkeersongeval gebeurde omstreeks 15 uur dinsdagmiddag. Ter hoogte van bakkerij Carl op de Putsesteenweg in Bonheiden verloor de bestuurder van een BMW, die richting Putte reed, de controle over zijn stuur. Mogelijk gebeurde dat omdat hij een inhaalmanoeuvre wou uitvoeren, maar terug moest invoegen omdat er een tegenligger aankwam.

De BMW smakte vervolgens tegen een boom naast de rijbaan, reed in op een geparkeerde wagen en reed door een voortuin en houten omheining. De wagen belandde nog in een klein veldje, smakte opnieuw tegen een geparkeerde auto en kwam uiteindelijk op een oprit van een woning op zijn dak tot stilstand. Een wiel van de wagen was bij de crash afgebroken. Dat wiel belandde tegen de gevel een woning in de buurt.

De wagen raakte een boom, geparkeerde wagen en ging dan door een omheining en tuin om honderd meter verderop op een oprit tot stilstand te komen.© RR

De inzittenden van de BMW konden zelf uit de wagen klauteren. Niemand liep ernstige verwondingen op. Twee personen werden naar het ziekenhuis overgebracht. Omstaanders hadden wel de brandweer verwittigd omdat vermoed werd dat er nog mensen in de gecrashte wagen zaten, maar dat bleek dus gelukkig niet het geval te zijn.

Doffe knallen

De ravage op de Putsesteenweg was enorm. Over een afstand van ongeveer honderd meter lagen brokstukken van het ongeval. De brandweer ruimde alles op. “Ik was binnen aan het werk en hoorde op de straat enkele doffe knallen. Ik dacht wel dat er een ongeval was gebeurd, maar ik vermoedde een kleine botsing tussen twee wagens. Toen ik buiten ging kijken zag ik de ravage hier liggen. Ik schrok echt wel van wat ik zag”, vertelt een buurtbewoner. “Gelukkig heeft niemand zich ernstig bezeerd. Al hadden de gevolgen erger kunnen zijn als je de verhakkelde BMW ziet liggen. We mogen ook van geluk spreken dat er net geen fietsers of wandelaars passeerden en dat het vooral bij blikschade blijft. Maar de geparkeerde auto’s die aangereden zijn hebben ook wel zware schade opgelopen. Dat betekent ook weer miserie voor de eigenaars.”

De ravage op de Putsesteenweg was aanzienlijk.© RR

Een takeldienst haalde de vernielde BMW weg van de plaats van het ongeval. Ook de aangereden wagens werden getakeld. Door de klap was er beperkte verkeershinder in de buurt. Tijdens de vaststellingen werd de rijbaan afgesloten richting Putte. Voor de takelwerken werd de straat even volledig afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen