Spannende ontknoping in ‘Huis gemaakt’: dit koppel wint derde seizoen (terwijl de kijker een andere favoriet had)

Antwerpen -

Opgelet, spoilers! Het derde seizoen van het VTM-programma Huis gemaakt kende dinsdagavond een spetterende ontknoping.

Tom Vets

Voor het tweede jaar op rij staat het gewonnen huis in Antwerpen. Deze keer niet in Antwerpen-Noord, maar helemaal op het Kiel. Ana en Enis, het Portugees-Bosnische koppel uit Mechelen, zijn tot winnaars uitgeroepen en verwerven dus het door hen gerenoveerde pand in de Werbrouckstraat, een zijstraat van de Sint-Bernardsesteenweg.

Anouk en Martin uit Aalst waren de eerste afvallers. Het zou dus Antwerpen tegen Hasselt worden op het cruciale moment. Ana en Enis scoorden in de finale een perfecte 3 op 3 bij de 50 potentiële kopers die hun stulpje bezochten. Bij de 25 makelaars oogstten ze eveneens de volle 3 punten. Als kers op de renovatietaart voegden ze aan het einde van de finale nog eens 2 punten toe, rechtstreeks van de kijkers thuis. (De drie punten gingen naar Hasselt, red.) Dit bracht hun totale score op een indrukwekkende 8 punten, genoeg om er als glorieuze winnaars met de hoofdprijs vandoor te gaan.

“Sleutel van ons droomhuis in De finale was als een emotionele achtbaan. De emoties liepen dan ook erg hoog op. “We kunnen nog altijd niet geloven hoe dit avontuur voor ons is afgelopen en lopen over van geluk”, reageren een geëmotioneerde Ana en Enis.

“We hebben de sleutel van ons droomhuis in handen en laten die niet meer los. 2023 werd voor ons een jaar om nooit te vergeten. Een jaar dat ons bloed, zweet en tranen heeft gekost. Als we in het huis rondkijken zien we onszelf letterlijk zwoegen. Dat is een band die je met het huis creëert, die je normaal gezien niet hebt.”

“Nu we ons droomhuis ook effectief gewonnen hebben zetten we een stap van 30 jaar. En aangezien wij al ouder zijn en kinderen hebben is dat in ons geval misschien een stap die we anders nooit hadden kunnen zetten. We hebben tijdens Huis gemaakt heel hard gewerkt, heel veel plezier gehad en nooit gedacht dat dit zou lukken. We zijn heel trots op hoe wij het gedaan hebben en op iedereen die achter ons stond. Maar vooral trots dat we dit hebben kunnen winnen voor onze kinderen.”

BINNENKIJKEN. Ana en Enis tonen het resultaat van hun noeste arbeid in ‘Huis gemaakt’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER