Oudejaar in Gent: de politie treedt op aan het Van Beverenplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Oudejaar in Gent: de politie treedt op aan het Van Beverenplein. © VDS

ONZE OPINIE. “‘Het viel mee op oudejaar. Ze vielen máár een ziekenwagen aan.’ Zo klinkt gewenning”

“‘Het geweld viel mee op oudejaar’, las en hoorde je her en der. De gevreesde rellen bleven uit. Dat deze jongeren intussen élke overheidsinstantie, zelfs hulpverleners, de rug toekeren en aanvallen? Passons?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

19 reacties

  • liliane bervoet

    4 maanden geleden
    Dit collectief vandalisme kan zomaar niet op een nieuwjaars avond ontstaan zijn .
  • RIET HEIRMAN

    4 maanden geleden
    Onder het mom van tolerantie, tolerereert men dingen die niet te tolereren zijn. Zolang men laat begaan uit schrik voor ... Wordt het alleen maar erger. Grijp in bij degenen die voor hun kinderen verantwoordelijk zijn, dat is toch tot kinderen meerderjarig zijn?
  • Gunther Mampaey

    4 maanden geleden
    Ik hoorde de vandalen al om 21u passeren, voor mijn deur, allen richting Kiel met zwaar vuurwerk, dat illegaal is voor burgers. Mijn hond voor de allereerste keer gestresseerd door de hevige knallen. Gewoon vuurwerk is geen probleem, maar dit was anders. En ik hoorde tot hier wat er aan de hand was op het kiel. Mijn collega woont vlakbij waar de oorlogszone was en zei, dit heb ik nog nooit gezien. Onze maatschappij is in een neerwaartse spiraal.
  • Jos Denis

    4 maanden geleden
    Kan dit artikel alleen maar bijtreden.
  • Danny Janssens

    4 maanden geleden
    Waarden en normen zijn al lang niet meer aan de orde. Onze maatschappij glijdt af naar gewenning. U ziet het ook in de rechtspraak. Als ik lees dat minderjarigen daders zijn. Waar zijn hun ouders? Wijs hen ook hun verantwoordelijkheid , laat hen voor de kosten opdraaien. Blokkeer desnoods hun kinderbijslag tot de kosten vereffend zijn. Stop met de samenleving te laten opdraaien voor een bende schorriemorrie!!!