Links: de Russische president Vladimir Poetin. Rechts: Kolonel Roger Housen (links) en professor Koert Debeuf.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: de Russische president Vladimir Poetin. Rechts: Kolonel Roger Housen (links) en professor Koert Debeuf. © via REUTERS / vincent duterne/photo news

INTERVIEW. Roger Housen en Koert Debeuf blikken vooruit: “In 2024 zullen vluchtelingen massaal naar Europa trekken”

Niet alleen Oekraïne en Gaza staan in lichterlaaie, ook elders in de wereld zit de lont in het kruitvat. Professor Koert Debeuf (49) en oud-kolonel Roger Housen (62) blikken vooruit op de brandhaarden van 2024. “Gooi er nog wat hongersnoden tegenaan en 2024 wordt de perfecte storm, dan is het om zeep.”

22 reacties

  • CARLOS Delvaeye

    3 maanden geleden
    wat een moeilijke voorspelling...
  • Luciano van As

    4 maanden geleden
    Het is eigenlijk nu al om zeep. Echte vluchtelingen zijn nog moeilijk te onderscheiden van de velen die hier in het Westen hun geluk willen komen proeven, deze laatste krijgen het gekende briefje om het land te verlaten, maar glijden zo in de illegaliteit, met alle gevolgen, onveiligheid voor de eigen bevolking enz. Stel NU zo snel mogelijk een nieuw, beter te controleren Europees immigratiebeleid op, want het gaat de verkeerde kant op, en dit ten koste van de eigen bevolkingen !
  • Miguel Leboucq

    4 maanden geleden
    Je moet geen "expert" zijn om dat te voorspellen. Massale aantallen "vluchtelingen" komen elk jaar naar Europa. Het is al 10-20 jaar zo en we blijven ervoor betalen
  • Kato De Cock

    4 maanden geleden
    Men moet migratie (en asielopvang) gewoon stoppen in de EU. Zorg eerst voor goede regels, zorg voor een goed, veilig en welvarend Europa, vooraleer je problemen van anderen wil oplossen. Je eigen leefwereld onder druk brengen of kapot laten gaan, omdat je focus daar niet op ligt is even onmenselijk dan anderen niet te helpen. Vooral migratie moet gestopt (vluchtelingen tijdelijk opvangen moet kunnen).
  • florent CHristian

    4 maanden geleden
    Dit is geen verrassing.