Belg (65) gezocht voor grootschalige cocaïnesmokkel opgepakt op luchthaven van Alicante

Op de luchthaven van het Spaanse Alicante is zondag een 65-jarige Belg opgepakt die in ons land gezocht werd voor grootschalige cocaïnesmokkel. Dat melden verschillende Spaanse media.

jvh
Bron: The Leader, Todo Alicante, ABC, Levante EMV

De man wilde zondag op de luchthaven van Alicante een vlucht naar Bristol nemen. Sinds de Brexit worden echter de documenten van alle passagiers op vluchten naar het Verenigd Koninkrijk gecontroleerd. Bij de paspoortcontrole bleek dan ook al snel dat er een Europees uitleveringsverzoek voor de Belg bestond.

De man werd sinds januari 2023 in ons land gezocht voor grootschalige cocaïnehandel, witwassen, en lidmaatschap van een criminele organisatie. De bende in kwestie zou in oktober 2020 een grote lading cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar België hebben proberen te smokkelen, de man in kwestie zou verantwoordelijk zijn geweest voor de logistiek van de bende.

De man werd overgebracht naar het politiekantoor op de luchthaven waar zijn identiteit werd bevestigd, en hij vervolgens gearresteerd werd door agenten van de Policia Nacional. Hij werd inmiddels overgebracht naar Madrid, waar een rechtbank nog groen licht moet geven voor zijn uitlevering. Hij riskeert bij een veroordeling in ons land 15 jaar cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer