Verkoper Anton Verbist en commercieel directeur Erik Denteneer, van BYD Paesmans in Hasselt bij de BYD Seal, een kopie van Tesla's Model 3.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkoper Anton Verbist en commercieel directeur Erik Denteneer, van BYD Paesmans in Hasselt bij de BYD Seal, een kopie van Tesla's Model 3. © Joel Hoylaerts / Photonews

U hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar deze Chinese auto heeft Tesla wereldwijd van de troon gestoten (en wordt ook in ons land steeds populairder)

Tesla heeft zijn positie als ’s werelds meest populaire merk van elektrische wagens verloren. Het Chinese merk waarvan u mogelijk nog nooit hebt gehoord, stootte de elektrische bolide van Elon Musk van de troon. “In één dag werden hier alweer zes bestelbons getekend.” Wat is BYD, en waarom kiezen consumenten ook in ons land steeds meer voor de ‘Chinese droom’?

82 reacties

  • Geert Tamsyn

    4 maanden geleden
    50% zal niet beslissen om morgen een elektrische auto te kopen, dat zal een geleidelijke evolutie zijn over minstens 25 jaar. Zo lang hebben we dus nog om ons elektriciteitsnet aan te passen, de werken daarvoor zijn nu al gestart.
  • Luc Snykers

    4 maanden geleden
    De BYD Han zal volgend jaar voor mijn deur staan 😎
  • Robert Van Garderen

    4 maanden geleden
    Zet er ook eens bij hoever ze rijden. Niet fabriek maar echte test bereik en hoelang het laden duurt. Dat zijn pas interessante gegevens
  • Werner Reynen

    4 maanden geleden
    Ik denk dat we een belangrijk detail uit het oog verliezen. Als 50% van de bevolking beslist om morgen een elektrische wagen te kopen, dan moeten we een keuze maken. Laden we de auto op of maken we eten? Ons elektriciteitsnet is hier niet op voorzien. Misschien daar mee beginnen.
  • Carine Defranck

    4 maanden geleden
    Er komt een tijd dat je als gewone werknemer nog enkel geld zal overhouden om een fiets te kopen. Wat een geld voor een auto. Ze spreken over prijzen boven de 30000euro of er net onder. De simpele werkenden van vandaag moeten nu aldrie keer een euro omdraaien voor ze hem uitgeven. Aan hen word blijkbaar niet gedacht.