Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Vladimir Poetin. © ANP / EPA

Poetin "probeert Westen te overtuigen Oekraïne te verraden" aan onderhandelingstafel

Poetin stelt de oorlog opzettelijk voor als een strijd tegen het Westen en niet tegen Oekraïne, waardoor hij een sterkere positie aan de onderhandelingstafel zou krijgen. Volgens experts is het Kremlin erop gericht om het Westen ervan te overtuigen Oekraïne “te verraden” via toekomstige onderhandelingen met Rusland die Kiev uitsluiten.

49 reacties

  • Walter Vernimmen

    4 maanden geleden
    Een slappe Europese leiding heeft geleid tot dit dilemma , 3 oorzaken voorafgaand : 1) De immigratie die Europa niet kan bekostigen , 2) de gaz en olie die afhangen van de leveringen van Rusland ,3) De onbetrouwbare Rechtse politiek van de USA .
  • heinz wolf

    4 maanden geleden
    Rusland gebruikt de zelfde methode als Trump, alleen op grotere schaal en met de gekende verschrikkelijke gevolgen voor de burgers in beide landen: Herhaal je leugens zo vaak tot dat de mensen ze geloven..
  • Gino Denil

    4 maanden geleden
    Het is Rusland dat begonnen is met een oorlog, Jean-Pierre Vanhouwe. En een land dat een ander aanvalt moet niet beloond worden. Dan is het einde niet meer in zicht. We moeten ons overigens niet distantiëren van China. Die beschouwen Rusland zelfs als geen regionale supermacht meer. Zij spelen het opportunistisch net als het westen en laten Rusland langzaam leeg bloeden. Een vijand minder aan hun grenzen. Daarom zoekt Poetin steun in andere schurkenstaten als Iran en N. Korea.
  • Hans Roetert Steenbruggen

    4 maanden geleden
    Het Westen moet Oekraïne massaal blijven steunen. Oekraïne zorgt ervoor dat het Russische leger gedecimeerd wordt. Nog 1 jaar fors ondersteunen dan moet het zeker lukken om alle gebieden terug te veroveren. Ook burgers zouden meer mogelijkheden moeten hebben om te ondersteunen. Poetin moet achter de tralies of geëlimineerd worden.
  • Jan Vannuffelen

    4 maanden geleden
    Voor de onderhandelaars, er valt niets te onderhandelen. Oekraïne is van de Oekraïeners, en die doen en beslissen wat zij willen.