Christoph Hardt/Geisler-Fotopres/picture-alliance/dpa/AP Images

Gezochte Belg gearresteerd in Alicante voor cocaïnesmokkel en witwassen

In de Spaanse stad Alicante is een Belgische man opgepakt die geseind stond voor cocaïnesmokkel en witwaspraktijken. De Spaanse politie zag tijdens de paspoortcontrole dat hij een Europees aanhoudingsbevel op zijn naam had staan.  

Op de luchthaven van Alicante-Elche Miguel Hernández is een 65-jarige Belg gearresteerd door de Spaanse politie. De man wilde op dat moment een vlucht naar het Britse Bristol halen.

Sinds de Brexit zijn de paspoortcontroles naar het Verenigd Koninkrijk echter verstrengd. Europese burgers die naar een Britse bestemming willen vliegen, moeten een paspoortcontrole ondergaan.

Het was tijdens die controle dat de Spaanse politie merkte dat er een Europees aanhoudingsbevel was tegen de Belgische man.

Sinds januari 2023 werd de man gezocht door de Belgische politie. Hij wordt verdacht van grootschalige cocaïnesmokkel, het witwassen van geld en lidmaatschap van een criminele organisatie. 

De politie heeft de 65-jarige overgebracht naar de hoofdstad Madrid. Daar wacht hij op zijn uitlevering aan ons land. Eenmaal in België riskeert de man tot 15 jaar cel.

Markus Mainka/picture-alliance/dpa/AP Images
usage worldwide

Meest gelezen