In 2023 waren er een recordaantal faillissementen in Vlaanderen
Volledig scherm
In 2023 waren er een recordaantal faillissementen in Vlaanderen © Getty Images

Hoogste aantal faillissementen ooit in Vlaanderen

In Vlaanderen hebben ondernemingsrechtbanken vorig jaar 6.234 faillissementen uitgesproken. Dat blijkt uit gegevens van handelsinformatiekantoor GraydonCreditsafe. Het gaat om een recordaantal.

12 reacties

  • Melissa Boeyen

    4 maanden geleden
    Dit hebben we vooral te danken aan de hoge loonlasten.
  • Eric Berckmans

    4 maanden geleden
    Volgens De Croo , moet het beste nog komen , of hoe wereldvreemd sommige politici zijn .
  • Patrick Weyers

    4 maanden geleden
    Wacht nog maar. Dit is slechts een voorbode van de tsunami aan faillissementen die er in 2024 en 2025 gaan komen. Het geld en het reservegeld is op bij meer en meer mensen. En de 2 sectoren bouw en horeca gaan dat nog harder voelen. Bouw is onbetaalbaar geworden door groene reglementen en restaurants hun basic menuutje aan 35 euro per man en drankjes aan 5 tot 9 euro per stuk zijn helemaal onbetaalbaar.
  • Marlene De Smedt

    4 maanden geleden
    Door dit uit te splitsen gaat de 1 weer in het bord van de ander kijken en emmeren over transferts. (De ene provincie tegenover de andere, het ene Gewest tegenover het andere,). De spelregels voor neofieten zijn te soepel geworden. Vroeger moest je een zekere deskundigheid hebben om een bedrijf te mogen opstarten. Ik vind het probleem van de verwaarlozing van de Dendersluizen echter veel belangrijker. Men zal de kritiek waarschijnlijk weer ‘uitzitten’ zoals bij de dienstregeling van de Lijn.
  • Frederic Franke

    4 maanden geleden
    Te veel aan restaurants en aanverwanten... Te veel bouwbedrijfjes en aanverwanten... De faillissementen is het hoogst waarschijnlijk in die sectoren.