© De Limburger

© Facebook

thumbnail: null
thumbnail: null

Hond ernstig ziek na eten van stuk vlees tijdens wandeling: “Er zit bijna geen leven meer in”

Een hond is maandag ernstig ziek geworden nadat hij op de Brunssummerheide in Nederlands-Limburg een vervuild stuk vlees had gegeten. De eigenaar van het dier meldt op Facebook dat er meerdere stukken vlees in het natuurgebied zijn achtergelaten.

ddl

De Amerikaanse Stafford werd volgens hem eerst hyperactief en nu is hij totaal versuft. Volgens de eigenaar zit er “bijna geen leven meer in.” Zijn echtgenote had de hond aangelijnd toen ze maandagochtend op de Heide ging hardlopen. Opeens zag ze het dier met een stuk vlees in de mond. “En dat heeft ze toen meteen weggehaald.”

De hondeneigenaar, die niet met zijn naam genoemd wil worden, heeft inmiddels bij de politie melding gemaakt van het voorval. Op de Brunssummerheide werd immers door zijn vrouw ook nog op andere plek een stuk vlees aangetroffen. “De politie heeft me gevraagd naar een straatnaam. Maar die kon ik natuurlijk niet geven.”

Nog in Nederlands-Limburg werd vorige week een hond maar net van de dood gered nadat onbekenden een gehaktbal met spijkers in zijn hok hadden gegooid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer