Bron: Twitter

Kroatische tweeling geboren in laatste minuut van 2023 en eerste minuut van 2024

In Kroatië heeft een wonderlijke geboorte plaatsgevonden. De moeder van een tweeling beviel rond middernacht. De oudste baby, een meisje, werd om 1 minuut voor 12 geboren. Haar zusje volgde net 1 minuut over 12. De twee kindjes hebben dus een verschillend geboortejaar en dat is uitzonderlijk.

Elk jaar wordt vol verwachting uitgekeken naar de eerste baby's van het jaar. In Kroatië pakte dat dit jaar toch verrassend uit. Omstreeks 12 uur beviel een moeder zowel van de laatste baby van 2023 als van de eerste baby van 2024. 

Het eerste meisje werd geboren om 11.59 uur op 31 december en het tweede dochtertje op 1 januari, slechts een minuut na middernacht. Een tweeling dus, maar wel met een andere geboortedag, geboortemaand en geboortejaar.

En dat is opvallend. De gynaecoloog had wel al meegemaakt dat tweelingen op verschillende data waren geboren, maar nog nooit in twee verschillende jaren. Meer zelfs, de baby's werden geboren in de Kroatische stad Split. Dat moet lukken.

"Het was echt een ongewone situatie gisteravond toen de tweeling werd geboren", vertelt dokter Damir Roje, het hoofd van de afdeling Neonatologie van het Universitair Ziekenhuis van Split.

"Het was een charmante situatie waarbij het ene meisje haar verjaardag in het oude jaar zal vieren en het andere in het nieuwe jaar, en de tweelingzussen zullen verschillende geboortejaren hebben."

Meest gelezen