Links: een beeld van de windhoos die over Onze-Lieve-Vrouw-Waver trekt. Foto midden: in Sint-Katelijne-Waver werd een dak weggeblazen. Rechts: Georges Verschoren (niet op deze foto) kreeg drie dakpannen van de buren door zijn raam.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: een beeld van de windhoos die over Onze-Lieve-Vrouw-Waver trekt. Foto midden: in Sint-Katelijne-Waver werd een dak weggeblazen. Rechts: Georges Verschoren (niet op deze foto) kreeg drie dakpannen van de buren door zijn raam. © RV / AVH

Ravage is groot na hevige windhoos in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Putte: “Plots vlogen de dakpannen van de buren onze living binnen”

“We dachten dat er een bom was ontploft.” Dakpannen die van daken worden weggerukt, trampolines en volledige daken die bij de buren terechtkomen en een geparkeerde mobilhome die tegen de kerkhofmuur wordt geslingerd: het is maar een notendop van de schade die een windhoos woensdagavond aanrichtte in Putte en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Twee woningen werden later op de avond zelfs onbewoonbaar verklaard. Brandweerzone Rivierenland had zijn handen vol. “Dit was echt niet normaal”, klinkt het bij de getroffen bewoners.