Kamerlid Katrien Houtmeyers (N-VA) wil paal en perk stellen aan nepkortingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kamerlid Katrien Houtmeyers (N-VA) wil paal en perk stellen aan nepkortingen. © photo_news / Vertommen

1 op de 4 kortingen is nep: “Handelaars maken gebruik van achterpoortje in de wet”

Strengere wetgeving of niet: handelaars blijven zich bezondigen aan nepkortingen. Een op de vier koopjes wordt mooier voorgesteld dan het is. Dat blijkt uit de recentste controlecijfers van de Economische Inspectie. Kan je kortingsbedrog herkennen? Hoe gaat de truc met de adviesprijs? En wat zijn je rechten als een korting niet zo interessant blijkt als de handelaar wil doen geloven?

49 reacties

  • Neel Christiane

    4 maanden geleden
    Ik ga altijd een maandje van tevoren kijken of onthoud wat ik wil hebben in de solden. Dan nog moet je goed uitkijken. gisteren schoenen gekocht niet in solden waren goedkoper dan degene die wel in afslag waren.
  • Melanie Degucht

    4 maanden geleden
    Andre Ooms, klopt, maar dan moet men de klant niet bedriegen met een prijs te verhogen om daarna dan zogezegd korting te geven.
  • Gino Denil

    4 maanden geleden
    Vroeger werd nooit ergens een adviesprijs effectief gevraagd. Dat was meer een soort maximumprijs. Winkels concurreerden met hun prijzen. Tegenwoordig leggen grote bedrijven die adviesprijzen gedwongen op, op straffe van anders niet meer te willen leveren. Onderling maken die bedrijven dan weer afspraken over die prijzen. Er is dus geen concurrentie meer en steeds minder vrije marktwerking.
  • Marc Van Driessche

    4 maanden geleden
    Met de solden blijven wij in de winkels weg, ze proberen de overschot met woekerwinst aan de man te brengen.
  • dirk waterinckx

    4 maanden geleden
    onze door zichzelf verkozen regering is daar beste voorbeeld van,en daar is alles mee gezegd !