Hond Tyson tijdens wandeling met baasje aangevallen door loslopende hond, camera legt alles vast: “Dit kan toch niet?”

Aarschot -

Het gezin van Lyndsey Demaerschalk (43) uit Rillaar heeft in de allerlaatste momenten van 2023 nog een trauma beleefd. Net voor middernacht viel een loslopende hond Tyson (13) aan, de gezinshond. De agressieve hond beet Tyson wel twee minuten lang in de nek. “Daarna wandelde de eigenares doodleuk weg”, zegt Lyndsey. “De dierenarts zei ook: dit gaat nog eens heel fout aflopen.”

Sam Coremans

Een vreselijke manier om het nieuwe jaar in te zetten voor een gezin in Rillaar. Net voor middernacht wou de man des huizes, Jonathan Bourgeois (38), nog even met Tyson gaan wandelen. “Mijn man rekende op vuurwerk bij middernacht, dus hij wilde hem nog even uitlaten”, vertelt Lyndsey. “Ik wist niet dat hij al vertrokken was, maar plots hoorde ik heel wat rumoer verder op straat.“

Iets verderop was Jonathan twee andere honden zonder eigenaar of leiband tegengekomen. “Hij wist direct dat het fout zat”, zegt Lyndsey. “Een van de honden beet zich direct vast in de nek van Tyson. Vroeger kon hij zich goed verdedigen, maar nu is hij al dertien jaar oud en kampt hij met cataract. Mijn man heeft onze hond proberen te verdedigen door op het hoofd van de hond te kloppen. Dat moet je op zo’n moment doen, zodat de aanvaller lost.” (Lees verder onder de foto)

© IF

Toch liet de agressieve hond niet los. Twee minuten lang beet hij in de nek van Tyson. “Ik hoorde mijn man de naam van onze hond uitschreeuwen”, zegt Lyndsey. “Onmiddellijk ben ik terug in de auto gesprongen om te helpen. Samen hebben we Tyson in de auto gekregen. Pas op dat moment kwam de eigenares aanwandelen. Ze leek onder invloed en heeft amper twee woorden gezegd.”

Geen verdoving

Lyndsey en Jonathan moesten even op adem komen. “Mijn man was zo vermoeid van het afweren dat hij moest overgeven”, vertelt Lyndsey. “Ondertussen nam de vrouw haar honden terug vast en ging ze de hoek om. Ik dacht dat ze de dieren even veilig ging wegzetten, maar ze verdween met de noorderzon. Een van de buren is verpleegster en heeft de wonden snel verzorgd. Daarna zijn we naar een dierenarts in Herent gegaan.” (Lees verder onder de foto.)

Ook het zesjarig dochtertje van Lyndsey was hard geschrokken.© scl

Daar werd Tyson zo goed mogelijk opgelapt. “Door zijn leeftijd kon hij niet meer onder verdoving gaan”, zegt Lyndsey. “Daarom heeft de dierenarts de wonde geniet, terwijl ik Tyson vasthield. Om de wonde te beschermen, moet hij nu rondwandelen in een pakje. Hij is duidelijk nog geschrokken en nog niet heel mobiel, maar verder gaat het er goed mee.”

Verantwoordelijkheid

Het hele gezin is nog niet goed van de gebeurtenissen op oudejaarsnacht. “Tyson is een heel lieve hond die niemand kwaad zou doen. We zien haar zielsgraag. Mijn zesjarige dochter heeft de aanval gelukkig niet gezien, maar was ook geschrokken van het plotse vertrek naar de dierenarts.”

Ondertussen deed het gezin een oproep op sociale media. “We willen dat de eigenares haar verantwoordelijkheid neemt. De dierenarts zei zelf dat het abnormaal is dat de hond zijn beet niet loste en dat het nog eens heel fout gaat aflopen. Hopelijk kunnen we de vrouw vinden en haar doen inzien dat dit echt niet kan.”

Tyson is gelukkig weer veilig thuis.© scl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen