Getty images / HLN fotomontage
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty images / HLN fotomontage

EXCLUSIEF. Na schandaal met kinderhandel: waar is het geld van de Kerk naartoe? “Op bureau van een non lag het geld in hoge stapels”

Uit de HLN-podcastreeks ‘Kinderen van de Kerk’ blijkt dat adoptieouders jarenlang grof geld betaalden voor kinderen zonder dat hun geboortemoeders dat wisten. Maar wat gebeurde er met al dat geld? Onze zoektocht leidt ons naar een kasteel als buitenverblijf en dure reisjes naar Spanje en Portugal waar de nonnen grote sier maakten.

20 reacties

  • André Van der Poorten

    4 maanden geleden
    Die moeders ( of waren het de grootmoeders ) gaven hun pasgeboren kindje weg voor de " schande " in de familie en de ” klap” van de mensen . Dank zij de nonnetjes hebben die babytjes nog een goed leven geleid .
  • Wesley Vlaminck

    4 maanden geleden
    Is het ok wat er is gebeurd? Nee, absoluut niet. Maar wees aub niet naïef, als er een zak geld voor uw neus zou staan, neem je die ook en daar heeft geloof niks mee te maken
  • Wesley Kenis

    4 maanden geleden
    Als de eens achter de muren van Rome zouden kunnen kijken dan zouden er nogal wat schandalen en manipulatie naar boven komen...maar met partijen zoals cdnv die steeds het potje gedekt gehouden hebben kan dat niet natuurlijk ..tijd dat de carbinieri ook ginder eens gaan snuffelen ipv hier grote show geven!!!
  • Rony Wellens

    4 maanden geleden
    Toch gek dat het pas uitkomt wanneer het zogezegd verjaard is
  • Jean West

    4 maanden geleden
    De kerk is schatrijk en toch word hun personeel met onze belastingen betaald, ongelooflijk.