Foto: Jasper Jacobs

Man (24) uit Turnhout schuldig aan stalking en verkrachting van minderjarige meisjes: 3 jaar cel met uitstel

Een man van 24 uit Turnhout is door de rechtbank van Mechelen veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor de belaging en verkrachting van minderjarige meisjes. Hij stond ook terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een jongen van 17, maar daarvoor werd hij vrijgesproken.

De rechtbank van Mechelen heeft een man van 24 uit Turnhout schuldig bevonden aan zedenfeiten op minderjarige meisjes.

De feiten kwamen aan het licht toen een meisje van 14 plots door de man werd toegevoegd via Snapchat. Ze kenden elkaar niet, maar de man wilde afspreken en stuurde seksueel getinte berichten naar het meisje. De moeder ging op de afspraak in om de man te confronteren. Ook enkele vrienden van het meisje wilden verhaal halen en daagden op.

Door de confrontatie wilde de man wegvluchten met zijn wagen, maar de stiefvader en een vriend van het meisje zetten de achtervolging in met de auto en brommer. Toen ze hem aan het licht inhaalden, reed de man drie keer over het been van de bromfietser en tegen de auto van de stiefvader.

Gsm uitgelezen

De man ging zich later zelf aangeven bij de politie. Zijn gsm werd uitgelezen en daaruit bleek dat hij naar minstens zes andere jonge meisjes soortgelijke berichten had gestuurd. Het jongste meisje was elf. Niet veel later werd de man in een instelling geplaatst. Hij maakte daar kennis met een meisje van 16, dat hij ook verkracht zou hebben.

De man krijgt drie jaar cel met uitstel voor belaging en verkrachting. Hij werd vrijgesproken voorĀ opzettelijke slagen en verwondingen, cyberlokking en het benaderen van minderjarigen via het internet. De man kreeg wel nog een verbod opgelegd op het organiseren van vrijetijdsactiviteiten met minderjarigen. Hij mag ook geen job uitvoeren waarbij hij met minderjarigen in contact komt. Tenslotte moet hij zijn seksuele en sociale problematiek laten behandelen en de controle op zijn internetgebruik toelaten.

Meest gelezen