Wat zal 2024 betekenen voor jouw spaargeld? Enkele voorspellingen

Er staat dit jaar heel wat te gebeuren op de spaarmarkt. Zo is de kans zeer groot dat de spaarrentes in 2024 zullen pieken. Daarnaast zal er veel spaargeld bewegen. Doordat de befaamde eenjarige staatsbon in het najaar afloopt, zal er naar verwachting opnieuw veel geld naar de spaarboekjes vloeien.

Waarom is dit belangrijk?

2023 was een opmerkelijk jaar voor de spaarders. Door het verstrakkende geldbeleid van de ECB zijn de spaartarieven fors de hoogte ingeschoten. Toch verdween er veel geld van de spaarboekjes. Dat was het gevolg van het succes van de eenjarige staatsbon die de regering in september heeft uitgegeven.

Context: 2024 zal een niet te onderschatten impact hebben ons spaargeld. Wij doen enkele voorspellingen.

Veel beweging op de spaarmarkt

Voorspelling 1: Vorig jaar was het allesbehalve stil op de spaarmarkt. Volgens De Standaard zou er zo'n 28 miljard euro verdwenen zijn op de spaarboekjes. Die opmerkelijke daling is voornamelijk het gevolg van het succes van de eenjarige staatsbon. De overheid kon zo bijna 22 miljard euro ophalen bij de spaarders.

  • Al het geld dat de Belgen hebben
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer