© BELGA

Chris Janssens over vertrek bij Lierse: “Ik moest elke dag om 5.30u opstaan”

De technische staf van Lierse krijgt komend seizoen een totaal nieuw gezicht. Na Eric Van Meir en Nico Van Kerckhoven verdwijnen straks ook Chris Janssens en Abdel Mo Wahed. Alleen keepertrainer Patrick Nys verlengde zijn contract.

kurt guldentops

Goed een jaar geleden koos Lierse voor een formatie van clubiconen om de trein opnieuw op de rails te krijgen. Een succesvol recept dat de Pallieters in de vernieuwde competitieformat van 1B meteen het hoogste aantal punten en dus de eerste plaats ­op­leverde, maar Lierse uiteindelijk toch nog naast promotie deed grijpen. Voor Maged Samy genoeg om hoofdcoach Eric Van Meir te ontslaan en in diens zog hield ook Nico Van Kerckhoven het voor bekeken. Vorig weekend gaven ook Chris Janssens en Mo Abdel Wahed te kennen het Lisp te zullen verlaten.

“Lierse deed me een voorstel, maar ik begon steeds meer op te kijken ­tegen de lange verplaatsingen”, verklaart Chris Janssens, die in de omgeving van Gent woont. “Om 5.30u uit de ­veren om pas om 8.00u op de club te zijn. Ik had er stilaan genoeg van. ­Bovendien werd mijn keuze fel vergemakkelijkt door het fraaie voorstel van FCV ­Dender, dat me een contract van drie seizoenen voorlegde op professionele basis.”

Lierse heeft nog geen vervanger klaar voor Chris Janssens. Mo Abdel Wahed schuift alvast niet op in de ­hiërarchie, want hij verkoos een terugkeer naar Wadi Degla.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL