De aangevallen arts blijft bewusteloos liggen nadat hij een harde klap moest incasseren.
Volledig scherm
De aangevallen arts blijft bewusteloos liggen nadat hij een harde klap moest incasseren. © rv

Schokkende beelden tonen geweldsexplosie op spoeddienst: arts bewusteloos geslagen door woedende broers omdat ze “te lang moeten wachten”

Verbijsterende taferelen op de spoeddienst van een Berlijns ziekenhuis. Een bewakingscamera heeft vastgelegd hoe een arts tijdens oudejaarsnacht bewusteloos wordt geslagen. De reden voor het brutale geweld: de mannen vonden dat hun broer niet snel genoeg werd behandeld.

60 reacties

  • Yvan Baetens

    4 maanden geleden
    Op elke spoedafdeling geldt een internationaal triagesysteem. Dat wordt direct bepaalt bij aankomst. Code rood krijgt voorrang: hersenbloeding, hartinfarct, zwaar verkeers- of ander trauma... Andere kleuren volgen: Geel, groen, enz...Aan de hand hiervan bepaalt men de dringendheid. Bij hoge drukte kan je idd lang moeten wachten met een code groen. Men zal je echter nooit nodeloos laten wachten, indien het minder druk is. Een beetje begrip en geduld zal meer uithalen dan nodeloos geweld.
  • Roger Bosman

    4 maanden geleden
    Niets rechtvaardigt geweld, zo duurt het ook nog eens langer vooraleer je geholpen wordt.
  • Ronny Dekimpe

    4 maanden geleden
    Het klopt dat je op de spoeddienst soms moet wachten, maar men moet ook beseffen dat deze mensen er zijn om je zo goed mogelijk te helpen. Ieder mens heeft maar twee handen. Dit toont nogmaals hoe respectvol onze maatschappij is geworden. Een regelrechte schande en ik hoop dat deze kerels hun lesje zullen leren en niet door het gerecht met fluwelen handschoentjes zullen aangepakt worden.
  • Paul De Geyter

    4 maanden geleden
    Niet te doen, inderdaad zwaar straffen is boodschap en security voorzien bij de spoed
  • Johan Buelens

    4 maanden geleden
    Onmiddellijk de deur wijzen en op een zwarte lijst zetten dat hij er thuis zelf maar een windeltje omdraait! Geweld tegen hulpverleners mag niet geaccepteerd worden!