Het eiland voor de westkust was in 2010 het doelwit van een Noord-Koreaanse artillerieaanval.
Volledig scherm
Het eiland voor de westkust was in 2010 het doelwit van een Noord-Koreaanse artillerieaanval. © AFP

Spanningen stijgen: Noord-Korea vuurt artillerie af, Zuid-Korea evacueert burgers nabij grens naar schuilkelders

UPDATEDe bewoners van twee Zuid-Koreaanse eilanden zijn vrijdag geëvacueerd naar schuilkelders nadat Noord-Korea zo’n 200 artilleriegranaten afvuurde richting de omliggende wateren. Dat melden de plaatselijke en de Zuid-Koreaanse militaire autoriteiten.

17 reacties

  • Elisa deJong

    4 maanden geleden
    Vrede is het mooiste, daar zou ik álles voor over hebben als ik leider van een land zou zijn. Ik zou proberen zo goed mogelijk te zijn voor mijn land. Een voorbeeld voor andere landen te zijn. Ongetwijfeld ben ik zelf dan gelukkig en tevreden. Onbegrijpelijk, dat er leiders zijn, die kennelijk liever veel ellende en bloedvergieten etc zien. En al zou je er wat meer land mee winnen, voor hoe lang is dat “fijn”. Het leven is zo kort..
  • Henri Brand

    4 maanden geleden
    Misschien zou het helpen indien de VS en Z Korea hun jaarlijkse militaire oefeningen ergens anders houden.
  • Ives Ameel

    4 maanden geleden
    Er moet daar in Noord Korea in inwendige strijd bezig zijn en dat wil de "Grote leider" met zijn oorlog retoriek afwenden. Net of iemand zo zot zou zijn om Noord Korea binnen te vallen en opgeschept te zitten met miljoenen ontredderde en straat arme landen.
  • Karel Valgaern

    4 maanden geleden
    "het westen" heeft laten merken aan landen zoals rusland, china, iran, n-korea dat het niet daadkrachtig kan/wil optreden. Hierdoor is de samenwerking tussen zulke landen op militair vlak veel groter geworden. En elk van het zal verder en verder gaan in het uitdagen van "het westen", om elkaar te helpen. Beste zou zijn ook de europese defensiebedrijven zo snel mogelijk volop te laten draaien en Oekraïne bewapenen om rusland uit hun land te verdrijven.
  • Luc Schepens

    4 maanden geleden
    @Hendrik, Het land (ZK), met inbegrip van alle eilanden, ligt tussen de breedtegraden 33° en 39° noorderbreedte en 124° en 130° oosterlengte. Dus ook deze 2 eilanden.