Vervangt ChatGPT straks Google Assistant op je Android-telefoon?

In de broncode van de nieuwe versie van ChatGPT is een bijzondere functie ontdekt, namelijk de mogelijkheid om de chatbot makkelijker te koppelen aan je Android-telefoon. Met één druk op een knop zou je ChatGPT kunnen gebruiken als vervanger voor Google Assistant.

Waarom is dit belangrijk?

Google kan met zijn Android-besturingssysteem makkelijker artificiële intelligentie integreren op je telefoon. Nu wordt duidelijk dat OpenAI ook plannen heeft om ChatGPT makkelijker toegankelijk te maken, om de concurrentie aan te gaan.

In het nieuws: Uit de code van de nieuwste ChatGPT-versie voor Android blijkt dat integratie makkelijker wordt.

  • In de nieuwste versie van de ChatGPT-app ontdekte de website Android Authority een stukje code: com.openai.voice.assistant.AssistantActivity. Het stelt de gebruiker in staat om ChatGPT te activeren met een druk op de homeknop.
  • Dat systeem kennen we van andere 'assistenten' op je telefoon, zoals Siri op iPhone en Google Assistant op Android-smartphones.
  • ChatGPT zou dan op
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer