Het optreden van Spice Girls tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen (2012) krijgt ook een postzegel.
2012 AFP

"Spice up your life": Britse post zet Spice Girls op speciale postzegelreeks

De Britse post Royal Mail pakt uit met postzegels van de populaire meidengroep Spice Girls. De Britse groep die uiteindelijk de hele wereld veroverde met hits als "Wannabe" en "Spice up your life" bestaat 30 jaar en wordt zo in de bloemetjes gezet.  

Emma Bunton, Victoria Beckham, Geri Halliwell-Horner, Melanie Chisholm en Melanie Brown - beter bekend als Baby, Posh, Ginger, Sporty en Scary Spice - kwamen in 1994 samen als Spice Girls. In de jaren die volgden, veroverden ze zowat de hele wereld.

Een set van 15 postzegels wordt nu gelanceerd om de dertigste verjaardag van de groep te vieren. Op die postzegels prijken vooral foto's van concerten die de meiden gaven tussen 1997 en 2012 - van de Brit Awards tot hun optreden op de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Verder krijgt elke Spice Girl ook een afzonderlijke postzegel.

BEKIJK - Alle postzegels op een rijtje:

Videospeler inladen...

De Spice Girls zijn nog maar de zesde muziekgroep die zo'n speciale postzegelset krijgt. Alleen The Beatles (2007), Pink Floyd (2016), Queen (2020), The Rolling Stones (2022) en Iron Maiden (2023) gingen hen voor. De meidengroep vindt het dan ook een hele eer om "gevierd te worden door Royal Mail, naast de meest iconische en meest invloedrijke muzieklegendes". "Dat is girlpower", klinkt het.

"We zijn er trots op dat we de meest succesvolle vrouwengroep ooit kunnen vieren, niet alleen vanwege haar muziek, maar ook vanwege haar blijvende invloed op zoveel aspecten van ons leven", klinkt het bij Royal Mail.

Royal Mail

Meest gelezen