N-VA-parlementslid noemt niet samenwerken met Vlaams Belang een "historische fout”

N-VA-parlementslid Sarah Smeyers sluit een coalitie tussen haar partij en Vlaams Belang niet uit na de volgende verkiezingen. Niet samenwerken met de uiterst rechtse partij noemt ze zelfs een “historische fout”. “Waarom zouden wij de pretentie moeten hebben om te zeggen ‘met die wel en met die niet’? Ik zou graag hebben dat er naar de kiezer geluisterd wordt.”

127 reacties

  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Dat ze overstapt naar het VB. Dan is ze terug thuis. Als de N-VA moet samenwerken met het VB kunnen N-VA kiezers die het daar mee eens zijn meteen beter op het origineel stemmen. Democratie steunt op een gemeenschappelijk programma, Eric Van Den Langenbergh. Iets anders is onzin. Stel dat het VB 26% haalt en pvda 25%. Dat zou toch niet werken zeker.
  • Eric Van Den Langenbergh

    2 maanden geleden
    Democratie is... De grootste gaat met de tweede, geen 51%, dan de derde erbij, zo verder tot 51 %, en overeenkomen. Punt uit.
  • Emiel Van Roost

    4 maanden geleden
    dat is eindelijk eens iets zeer logisch.
  • Robert De Koning

    4 maanden geleden
    Luisteren naar 75% van de kiezers die het Vlaams Belang niet in een regeringscoalitie willen is ook democratie en veel democratischer dan de 25% die wel het VB in een coalitie willen.
  • Jean West

    4 maanden geleden
    Na deze uitspraak vermoedelijk einde politieke carrière.