Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Shutterstock / Scharfsinn

Vlaamse premie voor elektrische auto kan pas in februari worden aangevraagd

Het loket waar de Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische auto kan worden aangevraagd, zal in februari openen. Dat meldt het departement Mobiliteit en Openbare werken.

  1. INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Mar­tens-La­tem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

    In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.
    Sint-Martens-Latem
  2. Huizenprijzen voor het eerst in 10 jaar gedaald: zal een huis in 2024 nog goedkoper worden?
    PREMIUM

    Huizenprij­zen voor het eerst in 10 jaar gedaald: zal een huis in 2024 nog goedkoper worden?

    De huizenprijzen zijn in 2023 voor het eerst in tien jaar gedaald. Kopers betalen nu gemiddeld zo’n 2 procent minder dan een jaar geleden, zo blijkt uit de jaarlijkse ERA Barometer. Maar dat geldt niet voor elke soort woning, of alle locaties. Waar heb je als koper niet meer onderhandelingsruimte? En vooral, voor wie dit jaar van plan is te kopen of te verkopen: wat zullen de vastgoedprijzen in 2024 doen? Professor Vastgoedeconomie Sven Damen (UA) en Johan Krijgsman van ERA leggen uit.