TikTok-fenomeen "flinke jongen" moet in cel blijven nadat hij klappen heeft uitgedeeld aan treinbegeleider in Brugge

TikTok-fenomeen "flinke jongen" (20) moet in de cel blijven na een incident op de trein van Oostende naar Eupen. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. Ter hoogte van het station van Brugge werd een treinbegeleider fysiek aangevallen door drie reizigers, onder wie "flinke jongen". Ze is enkele dagen arbeidsongeschikt. Omdat de tiktokker onder voorwaarden stond, blijft hij nu aangehouden. 

Op de trein van Oostende naar Eupen zou zich gisteren rond 18 uur een incident hebben voorgedaan tussen drie reizigers en de treinbegeleider. Wat de aanleiding van het incident was, is voorlopig niet duidelijk.

Ter hoogte van het station Brugge zou de treinbegeleider fysiek zijn aangevallen door drie reizigers. De vrouw zou daarbij klappen hebben gekregen. De lokale politie van Brugge en de spoorwegpolitie zijn vervolgens tussenbeide gekomen. Eén persoon werd gearresteerd.

"De treinbegeleidster is overgebracht naar het ziekenhuis en is een week werkonbekwaam", bevestigt de NMBS. Ze heeft een klacht ingediend, ook de NMBS stelt zich burgerlijke partij. Het parket heeft een proces-verbaal opgesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen en belaging.

Niet eerste incident

"Flinke jongen" werd opgepakt na de feiten en moet voorlopig in de cel blijven wegens schending van voorwaarden. Hij stond namelijk onder voorwaarden, opgelegd door de raadkamer, omdat hij ervan verdacht wordt drie feiten van afpersing te hebben gepleegd eind 2022, in Wingene, Tielt en in Sint-Niklaas. Eén van de voorwaarden betrof het niet plegen van strafbare feiten. Op dinsdag 9 januari moet hij voor de raadkamer verschijnen.

De jongeman uit Wingene maakt filmpjes op TikTok, die soms voor controverse zorgen. In oktober 2023 drong hij de stuurcabine van een trein binnen. Hij deelde toen beelden op zijn TikTok-kanaal waarin te zien is hoe hij speelt met de hendels en knoppen en lacht dat mensen gratis met hem mogen meerijden.

BEKIJK - Beelden van toen "flinke jongen" een stuurcabine van een trein binnendrong:

Videospeler inladen...

Rond dezelfde periode verstoorde hij ook lessen aan hogeschool PXL en de UHasselt door ongevraagd binnen te stormen en te dansen. Ook daar deelde hij zelf beelden van op sociale media. Beide scholen besloten om een klacht in te dienen tegen de tiktokker. 

Hij werd eind oktober ook door de Gentse rechtbank veroordeeld voor de afpersing van 650 euro van een tiener in het Sint-Pietersstation. 

Op sociale media deelde "flinke jongen" beelden van hoe hij de lessen verstoort.

Meest gelezen