15e Winterland in Hasselt ontving deze winter, ondanks veel regen, ruim 600.000 bezoekers

Winterland in Hasselt is nog open tot 18 uur zondagavond. De editie van dit jaar kende maar 6 regenvrije dagen. Desondanks kwamen er meer dan 600.000 bezoekers langs. Het "Huis van de Kerstman" op Winterland trok 35.000 bezoekers.

 "We noteerden een nieuw dagrecord op de openingsavond en tijdens het eerste weekend hadden we 30.000 bezoekers", vertelt organisator Maurice Schoenmaeckers. "We hebben een paar keer het terrein kort moeten afsluiten en met wachtrijen gewerkt. Gezien de vele regen tijdens deze editie, zijn we zeker tevreden. Vorig jaar hadden we meer bezoekers, maar dat was dan ook de eerste editie na de coronamaatregelen."

Nauwelijks incidenten of gewonden

"We hebben nauwelijks gewonden of incidenten gehad", gaat Schoenmaeckers verder. "Er waren maar een paar mensen die moesten verzorgd worden, onder meer na een valpartij op de schaatsbaan. We blijven ook een familiaal event, met bezoekers van verschillende leeftijden, uit eigen provincie maar ook uit Wallonië en de Oostkantons en uit Nederland en Duitsland. Het aantal bezoekers uit het buitenland was dit jaar zelfs gestegen. Vaak combineerden zij Winterland met een bezoek aan het centrum van Hasselt."

We zijn ook erg tevreden over de succesvolle samenwerking met Club Versuz

Maurice Schoenmaeckers, organisator Winterland

"We werkten voor deze 15e editie ook samen met Club Versuz", zegt Schoenmaeckers nog. Dat resulteerde in een "Student Day", de vrijdagse "Club Versuz on Ice" en de "Moose Bar"-avonden in de Almhütte. Ook de dj-sets van DJ Rikky op vrijdag- en zaterdagavond in het Grand Café en het wekelijkse authentiek Tiroler Fest maakten deze editie tot iets bijzonders."

Intussen is het wachten op de volgende edite van Winterland. Die start op 15 november van dit jaar. 

 

Meest gelezen