Huiscolumnisten Carl Devos en Noël Slangen fileren het komende politieke jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Huiscolumnisten Carl Devos en Noël Slangen fileren het komende politieke jaar. © Jan Aelberts

Carl Devos en Noël Slangen over het politieke monsterjaar 2024: “Bart De Wever is het beu. Het is nu of nooit”

Niet geïnteresseerd in de Belgische politiek? Verstop u in 2024 dan maar onder een steen. Want HLN-huiscolumnisten Carl Devos en Noël Slangen blikken vooruit op wat nu al het spannendste verkiezingsjaar in tijden belooft te worden. Bestaat er een kans dat Vlaams Belang de verkiezingen tóch niet wint? Staat het cordon op springen en komt er dit jaar al een nieuwe regering? “N-VA heeft één achilleshiel.”

73 reacties

  • Delany De Pauw

    3 maanden geleden
    Een poll hoe de kiezer een regering zou samenstellen of wensen zal mischien interessant zijn en educatief materiaal opleveren.
  • Norbert Bauwens

    3 maanden geleden
    Wedden dat ze het onmogelijke gaan doen om desnoods mer een dozijn partijen samen toch een kluts regering te maken zoals ze er nu een hebben. Weten die mensen niet dat het EENDRACHT is die macht maakt en niet ieders partij eerst en "Wij kunnen niet verdragen dat een ander partij ergens in slaagt??? Hoe wil je iets beslissen als je met 7 groepen met totaal tegengestelde belangen te maken hebt??? Voor wanneer het systeem van "de partij met de meeste stemmen regeert en de rest naar huis."
  • Jean Pierre Bovele

    4 maanden geleden
    Als ze volhouden niet met VB te regeren zullen veel kiezers niet meer op NVA stemmen!!!
  • Michel Roman

    4 maanden geleden
    Uit de grond van mijn hart : laat het NOOIT zijn.
  • Paul Roymans

    4 maanden geleden
    Het cordon verdeelt Vlaanderen en dat is een zegen voor het zwakkere Wallonië. Wij blijven betalen er er verandert niks. Ze vormen desnoods een regering met alle patijen zonder N-VA en VB.