Nederlandse man eist miljoenenprijs terug van schoonvader, maar krijgt ongelijk van rechter

Een man uit Rijswijk in Nederland krijgt geen 3,2 miljoen euro van de Staatsloterij. Dat schrijft de NOS. Hij had een kort geding aangespannen omdat hij beweerde dat zijn 80-jarige schoonvader zijn winnende lot had gestolen en de prijs had geïncasseerd. De rechter geeft hem nu ongelijk.

De man kocht op 2 september verschillende staatsloten voor de trekking van 1 oktober. De pot stond toen op 3,2 miljoen euro.

Enkele dagen na de trekking werd de hoofdpot geclaimd door de schoonvader van de man. De tachtiger meldde zich bij de Staatsloterij met het winnende lot. Hij zei dat hij het lot cadeau had gekregen van zijn schoonzoon.

Volgens de Staatsloterij schrijft het deelnemersreglement voor dat de prijs moet worden uitbetaald aan degene die het winnende lot toont. En dat was de schoonvader.

Maar de schoonzoon betwistte dat verhaal. Hij beweerde dat zijn schoonvader het lot had gestolen. De Rijswijker zei dat zijn schoonvader het winnende lot "even wilde vasthouden" en toen kans zag het te verwisselen met een ander lot.

De schoonvader ontkende het lot verwisseld te hebben. Hij verklaarde dat hij het lot cadeau had gekregen en dat dat wel vaker gebeurde in de familie. Hij werd in dat verhaal gesteund door zijn dochter en een andere schoonzoon.

Ongelijk

De Staatsloterij onderzocht de zaak, maar betaalde uiteindelijk toch de hoofdprijs uit aan de schoonvader. Daarop trok de schoonzoon naar de rechter in kort geding. Maar die geeft de man nu ongelijk.

De rechtbank spreekt zich niet uit wie de eigenaar is van het winnende lot. Ze heeft enkel onderzocht of de Staatsloterij correct heeft gehandeld door het lot uit te betalen aan de schoonvader. 

De Staatsloterij argumenteerde dat het niet erg waarschijnlijk is dat de schoonvader het winnende lot heeft verwisseld met een eigen lot zonder dat zijn schoonzoon dat zou opmerken "gezien de hoge leeftijd van de schoonvader en zijn verminderde motoriek". De rechter zegt het standpunt van de Staatsloterij te begrijpen.

Meest gelezen