© GvA

Evil Invaders opgepakt in de Verenigde Staten

De Vlaamse thrash metalband Evil Invaders heeft een tijdje in een Amerikaanse cel gezeten. Dat meldt de band op zijn Facebook.

tds

Evil Invaders zou op 22 april voor het eerst in de VS spelen, op een festival in Milwaukee. Op 20 april nam de band het vliegtuig naar Chicago. Daar passeerden enkele groepsleden moeiteloos de controle, tot ze teruggeroepen werden.

Volgens de band werd er een probleem gemaakt van het feit dat de groepsleden geen werkvergunning voor de VS hadden. Volgens Evil Invaders hadden ze die niet nodig omdat ze gratis speelden op het festival (de organisator zou enkel hun reis- en andere kosten betalen). Volgens de Amerikaanse autoriteiten hadden ze die werkvergunningen wel nodig. Hun argument: het ging om een betalend festival, met inkomprijs dus.

De bandleden werden opgepakt en in een cel gestopt, waar ze uiteindelijk zowat een dag in zouden verblijven (”Er stond een camera gericht op het toilet en er hing bloed aan de muren”). Uiteindelijk werden ze opnieuw op het vliegtuig richting ons land gezet.

“Onze stewardess was dezelfde als die van onze heenvlucht. ‘Zo snel terug?’, vroeg ze. We legden uit wat er gebeurd was. ‘Better luck next time’, ze ze.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER